Ponúkané odrody kávy
(všetky 100% Arábica)

Cerrado Good

Odroda: Regional Lot – Yellow Catuaí

Ak hľadáte najlepši kompromis medzi kvalitou a cenou, tak je to Cerrado Good. Má jemnú a vyváženú arómu, stredné telo a strednú aciditu s mierne horkým záverom. Je vhodná pre zmesi. Je tvorená zmiešaním odrôd Yellow Catuaí.

Pôvod: Cerrado Mineiro

Cerrado Fine

Odroda: Single Origin – Yellow Catuaí & Mundo Novo

Ak hľadáte veľmi dobrú kávu, ponúkajúcu dostupnú cenu a vysokú kvalitu, tak je to Cerrado Fine. Má lahodnú čokoládovú a orechovú arómu, plné telo a nízku aciditu s dlhým záverom. Je tvorená zmiešaním odrôd najmä Yellow Catuaí a sčasti Mundo Novo.

Farma: Duas Barras – Cerrado, Minas Gerais
Farmár: Glenio Penha

Naše výberové kávy Doce Citrus a Rosa Licor

Tieto kávy majú jedinečný pôvod, od malých farmárov, ktorí majú radi kvalitu. Pre nás sú títo farmári špeciálni, pretože uprednostňujú vzťahy ako my a ich cieľom je vyzdvihnúť starostlivosť, ktorú svojej káve poskytujú, ako aj udržateľné postupy.

Tieto výberové kávy sú určené pre tých, ktorí hľadajú znamenitejšie kávy s nápadnými príchuťami a arómami.

Doce Citrus

Odroda: Micro Lot – Obatã, Arara, Yellow Catuaí (85)

Doce Citrus má arómu guarany, ďatlí, medu, čokolády, karamelu, orechov a citrusovú aciditu so zamatovým telom. Je tvorená zmiešaním odrôd Obatã, Arara a Yellow Catuaí.

Farma: Sítio São Sebastião – Ouro Fino, Minas Gerais
Farmár: Henrique Nunes

Quality Report

Rosa Licor

Odroda: Single Origin – Mundo Novo (83,25)

Rosa Licor má arómu kávových kvetov, ružového čaju, hnedého cukru, medu, štipky citrónu a likérové telo s citrusovou aciditou a je vhodná aj na filter. Je tvorená z odrody Mundo Novo.

Farma: Pirapitinga – Cerrado, Minas Gerais
Farmárka: Dayana Fares

Quality Report

Poznáte klasifikáciu kávy metódou Brazil / New York?

Je to takto: skontroluje sa 300 gramov kávy. Počet kávových zŕn ekvivalentný jednej chybe je uvedený v tabuľke 1. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako jedna chyba. Naopak ak sa nájde jeden kamienok, tak sa počíta ako päť chýb. Po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tabuľky 2.

Tabuľka 1.

Vnútorná chyba
Vnútorná chyba Počet výskytov Počet chýb
Čierne zrno 1 1
Kyslé
(vrátane zapáchajúcich zŕn)
1 1
Mušle 3 1
Zelené 5 1
Zlomené 5 1
Poškodené hmyzom 5 1
Deformované 5 1
Cudzia chyba
Cudzia chyba Počet výskytov Počet chýb
Vyschnutá čerešňa 1 1
Plávajúce zrno 2 1
Veľký kameň alebo vetva 1 5
Stredný kameň alebo vetva 1 2
Malý kameň alebo vetva 1 1
Veľká koža alebo šupka 1 1
Stredná koža alebo šupka 3 1
Malá koža alebo šupka 5 1

Tabuľka 2.

Cudzia chyba
Typové číslo Maximálny prípustný počet chýb na 300 g vzorky
NY 2 6
NY 2/3 9
NY 3 13
NY 3/4 21
NY 4 30
NY 4/5 45
NY 5 60
NY 5/6 90
NY 6 120
NY 6/7 180
NY 7 240
NY 8 450